Vi er et lite og fleksibelt prosjekteringskontor med lang erfaring som tilbyr generelle arkitekttjenester, tegninger og bistand ved byggesøknad.

Vi er et lite arkitektbedrift som tilbyr arkitekttjenester, hustegninger og utfylling av byggesøknader.

Tegninger til hus – Hustegninger for din byggesøknad

Trenger du også å tegne drømmehuset ditt, eller bare et enkelt tiltak? Har du også et begrenset budsjett og ønsker å finne den beste arkitekten som kan tilby gode priser?

Ikke noe problem – Vi hjelper deg fra idé til ferdige tegninger. Vi kan også ta vare på hele byggesøknadsprosessen. Alt du trenger å gjøre er å fortelle oss om ideene dine og eventuelt sende oss en enkel skisse. Nedenfor har du svar på de vanligste spørsmålene angående tegninger til hus.

Vi kan hjelpe deg med utforming av hele eller deler av byggesøknaden i tillegg til tegninger til din byggesøknad  og øvrig prosjektering

I denne artikkelen vil du finne svar på spørsmål som;

  • Hvilke 3 typer tegninger trenger jeg?
  • Hustegninger – Hva er de?
  • Kan jeg bruke dem som konstruksjonstegninger?

Du får også svar på følgende;

  • Kan jeg tegne inn nye tiltak på gamle tegninger?
  • Hus- og arkitekttegninger – Hva er inkludert i prisen?

For å oppnå målet er det egentlig bare tre hovedtrinn for deg;

  1. Produser tegninger som passer dine og kommunens krav
  2. Søk om tillatelse til å bygge i henhold til tegningene (byggesøknad)
  3. Begynn å bygge tiltaket ditt

I hustegninger er det flere typer tegninger, disse er nødvendige for at kommunen og snekkeren din skal forstå hva som skal bygges. Du trenger ikke nødvendigvis alle typer tegninger, men det kommer an på hva slags tiltak du har planlagt å bygge.

Tegninger til hus – Hustegninger for din byggesøknad

Vi hjelper våre kunder med tilbygg (eksempelvis garasje, vinterhage, uthus eller andre strukturer), men også tjenester skulle du ønske nytt hus eller enebolig.

 

Det er hovedsakelig 3 typer tegninger som du trenger, de er;

  • Plantegning er tegninger som viser hver etasje i huset. Den viser mål på vegger, dører og vinduer. Her tegner du også rominndelingen og arealen (m2) for hvert rom. Her markerer du også hvor på plantegningen snittet som vist på snitttegningen er hentet fra.
  • Snitt-tegning. Disse tegningene viser høyden på hele huset og i hver etasje. Her markeres også hvor høyt huset ligger i MOH (MOH: meter over havet) og viser det gjennom
  • Fasadetegning er tegninger som viser hvordan tiltaket ser ut utenfra og fra flere forskjellige vinkler. Det kan for eksempel være fra sør, nord, øst og vest. Her blir du vist det arkitektoniske utseendet og materialvalget.snittlige planerte terrengnivået.

Vi har utarbeidet 10 korte videoer som forklarer hva du må tenke på når du lager en byggesøknad.

 

Hustegninger – Hva er de og hva brukes de til?

Det er tegninger som du sammen med arkitekten din har produsert slik at du kan starte med byggeprosjektet ditt. Noen kaller tegningene for hustegninger, byggesaks tegninger eller arkitekttegninger. Å produsere tegninger er det første trinnet du bør ta for å nå målet ditt.

Du kan sende tegningene til din kommune for å få godkjent tiltaket ditt, og snekkeren din kan bruke tegningene til å bestille byggematerialer og bygge etter tegningenes mål. Merk at dette ikke er konstruksjonstegninger, les mer om dette i avsnittet; Kan jeg bruke arkitekttegninger som konstruksjonstegninger?

Kan jeg bruke hustegninger som konstruksjonstegninger?

Du kan ikke bruke hustegninger som konstruksjonstegninger. Konstruksjonstegninger viser i detalj hvordan forskjellige bygningskomponenter er koblet sammen og hvordan de skal settes sammen. Nødvendige beregninger for eksempel snøring er også inkludert i konstruksjonstegninger. Disse tegningene er ikke nødvendige for alle byggeprosjekter. Snakk med arkitekten din hvis dette er nødvendig for akkurat ditt prosjekt.

Kan jeg tegne inn nye tiltak på gamle tegninger?

Ja, det er mulig å tegne nye tiltak på gamle tegninger. Arkitekten trenger da ikke tegne hele bygningen, og det vil derfor være billigere for deg. Det kommer imidlertid an på hvilke tiltak som skal gjøres og om de gamle tegningene er i god stand.

Hus- og arkitekttegninger – Hva er inkludert i prisen?

Prisen inkluderer all nødvendig forsikring, i tillegg til følgende;

  • Utarbeidelse av skisser i samråd med oppdragsgiver,
  • Utarbeidelse av byggesakstegninger med de siste godkjente tegningene som grunnlag (fasade-, snitt- og plantegninger),
  • Erklæring av ansvarsrett for arkitektonisk utforming.
  • Inntil tre korrekturer av tegningene er inkludert, samt mindre justeringer og tilpasninger.

Spørsmål?

Kontakt oss for en uforpliktende samtale. Vi gir en gratis konsultasjon via Microsoft-Teams, eller på en annen måte som passer deg hvis du ønsker råd eller har spørsmål. Hvis du er i Oslo, er det selvsagt også mulig med fysisk møte.

Ring oss på 22 70 79 50, send en e-post på post@hharkitekter.no eller så fyller du bare ut skjemaet og vi kontakter vi deg så snart som mulig.

Hos Hansen og Holm Arkitekter står vi klare for å hjelpe deg med byggesøknad, tegninger til byggesøknad og annen prosjektering.

Hvem er vi?

Vi er et lite prosjekteringskontor som tilbyr arkitekttjenester, tegninger og utfylling av byggesøknader. Vi tilbyr våre tjenester over hele landet og kan i de fleste tilfeller gi fast pris for arbeidet vårt.

Byggesøknad garasje, anneks, bod og uthus (regler 2021)

Hva kan jeg bygge uten å søke? Garasjer og uthus under 50 m2 kan oppføres uten tillatelse fra kommunen hvis de tilfredsstiller alle krav.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før garasjen din

Bilde av en garasje 4 meter fra nabotomten

Trenger hagestuen min en byggesøknad? – 5 ting du trenger å tenke på

Fra 1. mai 2021 blir det enklere og billigere for folk å gjøre små tiltak på eiendommen sin. Men du må sjekke hva som gjelder for eiendommen din, ellers kan det bli dyrt og tidskrevende å rydde opp i ettertid.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før hagestuen din

Kravet er at tilbygget ikke er nærmere enn 4 meter fra nabogrensen.

BYGGESØKNAD | HVA TRENGER JEG Å VITE? – (STEG 1-10)

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du skal tenke på når du lager en byggesøknad. Etter å ha sett på klippene vil du ha en grunnleggende kunnskap om byggesøknadsprosessen.

Les mer og se klippene om byggesøknader

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du må tenke på når du lager en byggesøknad.

VALG AV TYPE BYGGESØKNAD?

Det er i utgangspunktet to forskjellige søknadstyper å velge mellom, avhengig av størrelse og omfang på det man søker om. Man har søknad uten ansvarsretter, og søknad med ansvarsretter. I tillegg kan man velge ett-trinnsbehandling, rammesøknad, og igangsettingstillatelse. Man bør kjenne godt til disse søknadstypene for å kunne velge den smidigste søknadsformen for ditt prosjekt..

Valg av type byggesøknad

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS? (2022)

Når man trenger tegninger til et byggeprosjekt eller en søknad er noe av det første man tenker på pris. Hva er en vanlig pris og hva er en god pris?

Les mer om priser for arkitekttjenester

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS?