fbpx
Ulike typer arkitekttjenester har ulike priser og dette kan variere med antall type tegninger og om man trenger alle eller bare en eller to.
Ulike typer arkitekttjenester har ulike priser og dette kan variere med antall type tegninger og om man trenger alle eller bare en eller to.

Arkitekttjenester – Hva er en god pris? (2021)

Når man trenger tegninger til et byggeprosjekt eller en søknad er noe av det første man tenker på pris. Hva er en vanlig pris og hva er en god pris? Vi kan svare på dette spørsmålet ved å gi eksempler på våres priser og grunnlaget for dem.

Tegne en liten bod eller et stort hus – ulike priser

Ulike typer arkitekttjenester har ulike priser og dette kan variere med antall type tegninger (plan, snitt, fasade) og om man trenger alle eller bare en eller to. Det har også noe å gjøre med hva slags prosjekt det er og om det behøves å tegne et stort hus helt fra scratch eller om man kan tegne en liten bod som et tilbygg oppå gamle tegninger. Jo mindre jobb for tegneren jo billigere blir det.

Vi hos Hansen og Holm arkitekter jobber mest med tegning av tilbygg, men noen ganger kan det behøves å tegne hele bygget på nytt, selv om tilbygget er ganske lite hvis de eksisterende tegningene ikke er god nok kvalitet. Vi spesialiserer på å levere byggesakstegninger som kommunen godtar så byggesaksprosessen kan gå så fort som mulig.

Arkitekttjenester – priseksempel

Nedenfor er det en liste over de prisene vi vanligvis gir ut. Vær oppmerksom på at dette er priseksempler på arkitekttjenester og ikke satte priser, siden pristilbudet du kanskje får kan variere. Hvis det er komplikasjoner eller ekstra arbeid i ditt tilfelle, må man vurdere og gi en egen pris til visse prosjekter.

  • Byggesakstegninger: 9.800 kroner
  • Tegning av situasjonskart: 1.875 kroner
  • Timespris arkitekt: 937 kroner

Trenger du hjelp med byggesøknaden din?

Vi kan hjelpe deg med utforming av hele eller deler av byggesøknaden i tillegg til tegninger til din byggesøknad  og øvrig prosjektering. Ta kontakt på telefon eller e-post.