Ulike typer arkitekttjenester har ulike priser og dette kan variere med antall type tegninger og om man trenger alle eller bare en eller to.
Ulike typer arkitekttjenester har ulike priser og dette kan variere med antall type tegninger og om man trenger alle eller bare en eller to.

Arkitekttjenester Pris – Hva er en god pris? (2023)

Når man trenger tegninger til et byggeprosjekt eller en søknad, er kostnad og pris noe av det første man tenker på.

Hva er en god pris? Og hva koster disse tjenestene? Hva er en timepris? Vi kan svare på disse spørsmålene ved å gi eksempler på våre priser og grunnlaget for dem.

Vi hjelper deg med deler eller hele byggesøknaden samt tegninger til din byggesøknad i tillegg til øvrig prosjektering

HVORFOR ANSETTE EN ARKITEKT TIL Å LAGE TEGNINGER?

Mange tar utgangspunkt i skisser, og tror at dette er nok for å bygge eller renovere en bolig. Dette stemmer dessverre ikke.  Det er en større sjanse for at prosjektet ditt ender opp annerledes enn du først hadde sett for deg hvis du bruker dårlige tegninger i form av kun skisser. Dermed blir prosjektet også dyrere enn først antatt, da du i ettertid kanskje må rette opp feil som er blitt gjort. De fleste fagfolk og entreprenører krever også at det er laget korrekte tegninger til prosjektet, slik at de er oppgitt korrekte avstander, vinkler og mål. Dette sikrer at arbeidet med ditt prosjekt blir utført på en riktig måte.

Det å få hjelp av en arkitekt med tegninger av prosjektet ditt kan med andre ord lønne seg økonomisk, da det blir mindre rom for feil som senere må rettes. Du får også en profesjonell vurdering av hvordan du utnytter tomten din best mulig. En annen grunn til å ha arkitekttegnede tegninger er at kommunen stiller høye krav til tegninger som de skal vurdere i en byggesøknad.

TEGNE ET LITE TILBYGG ELLER ET STORT HUS – ULIKE PRISER

Ulike typer arkitekttjenester pris har ulike priser, og dette kan også variere med antall type tegninger (plan-, snitt-, fasadetegninger). Det er også av betydning om man trenger alle, eller bare en eller to. Videre er det avgjørende hva slags prosjekt det er. Er det for eksempel behov for å tegne et stort hus helt fra scratch, eller kan man tegne et tilbygg basert på gamle tegninger? Jo mindre jobb for den som tegner, jo billigere blir det (timepris er jo ofte det samme).

Noe som også betyr noe for hvor dyrt eller billig prosjektet ditt blir, er tiden som kreves. Tidsrammen vil være avhengig av størrelsen på prosjektet, hvor lang tid søknadsprosessen tar og om det dukker opp klager eller merknader fra naboer. Vi tilbyr pakkepriser for å sikre forutsigbarhet for deg og for at du ikke skal bekymre deg for hvor mye prosjektet ditt til slutt vil lande på.

For det å svare på spørsmål som: Hvor mye koster en arkitekt for tilbygget/påbygget mitt? Hva koster byggetegninger? Hvor mye koster prosjektering? Hvor mye koster det å tegne et funkishus? – er nesten umulig før vi vet mer om for akkurat ditt prosjekt og akkurat din tomt.

Vi er erfarne spesialister på å levere hustegninger som kommunen godtar – slik kan byggesaksprosessen gå så fort som mulig. Det betyr at det noen ganger kan være nødvendig å tegne om hele bygget, selv om tilbygget er ganske lite – andre ganger er det tilstrekkelig å redigere eksisterende tegninger. Alt avhenger av kvaliteten på eksisterende tegninger og størrelsen på prosjektet.

 ARKITEKTTJENESTER PRIS – EKSEMPEL PÅ PRIS

Nedenfor er det en liste over prisene vi vanligvis opererer med. Vær oppmerksom på at dette er priseksempler på arkitekttjenester pris, og ikke faste priser.

Det faktiske pristilbudet du mottar kan variere. Dette vil vanligvis være med bakgrunn i komplikasjoner eller ekstra arbeid i akkurat ditt tilfelle. Vi foretar bestandig en vurdering, men gir en avvikende pris bare for et fåtall prosjekter.

  • Byggesakstegninger: fra 9.800 kroner eks. mva
  • Tegning av situasjonskart: 1.200 kroner eks. mva
  • Timepris arkitekt: 710 kroner eks. mva
  • Hjelp med utfylling av byggesøknad: fra 9.800 kroner eks. mva

TRENGER DU HJELP MED BYGGESØKNADEN DIN?

Vi står klare for å hjelpe deg med hele eller deler av byggesøknaden. Vi er også behjelpelige med tegninger til byggesøknaden din  og annen øvrig prosjektering.

UTMERKET
16 anmeldelser
Trine-Lise Myklebust
Trine-Lise Myklebust
2021-12-20
Jeg trengte tekniske tegninger på huset i forbindelse med fasadeendring og hjelp med byggesøknaden. De hadde en annen jobb da jeg kom inn som kunde så det tok litt tid før jobben ble gjort, men de holdt meg oppdatert og gjorde jobben som avtalt ig med veldig god dialog. De var rimelig i forhold til de andre som tok kontakt via mitt anbud på Finn. De var også de eneste som tok personlig kontakt først og så kom med det skriftlige tilbudet. Da tegningene var slik jeg ønsker med de innvendige endringene, var det bare å skrive ut alt, signere og sende til kommunen. Nabovarsel og innhenting av papirer trengte jeg ikke tenke på, alt ble ordnet. Seriøse, god kommunikasjon og rimelig er greit oppsummert. Anbefales
Veslemøy Maria Fossum
Veslemøy Maria Fossum
2021-12-12
Oppdraget var nye tegninger på loftet vårt. Effektiv og hyggelig samarbeid. Kom også med anbefalinger om hvordan vi kan få godkjent eventuell utbygging av ark. Anbefaler Samuel på det sterkeste.
Jannecke Rødseth
Jannecke Rødseth
2021-12-10
Hansen og Holm arkitekter leverer på tid og kvalitet. Vedlig hyggelig å samarbeide med.
Pontus Johansson
Pontus Johansson
2021-12-10
Vi kontaktade arkitekten för att få skisserat upp nya tegninger och få godkänt loft. Effektiv och god kommunikation både direkt med Samuel och via projektledare. Samuel var väldigt hyggelig och tillmöteskommande på telefon, tog sig tid att förklara olika alternativ och steg i processen. Gott och raskt levert!
Bjørn Erik Jensen
Bjørn Erik Jensen
2021-05-04
enkel og effektiv tjeneste
Vibeke Fredrikke Rørholt
Vibeke Fredrikke Rørholt
2021-04-28
God kvalitet på produktet og hyggelig kommunikasjon i et litt komplisert byggeprosjekt. 🙂
Louise Nygaard
Louise Nygaard
2021-04-23
Hansen og Holm Arkitekter AS har laget tegninger for oss, samt hjulpet oss med byggesøknad. Vi har hatt god kommunikasjon hele veien i prosessen, og de har truffet godt med estimatene sine slik at vi har unngått ubehagelige overraskelser. De har forstått våre behov og gitt oss gode råd på veien. Vi kan trygt anbefale Hansen og Holm Arkitekter AS!
Line Narum
Line Narum
2021-04-14
Brukte HHArkitekter for tegninger ifm byggesak og er veldig fornøyd. Ryddige og raske!
Nicklas Holm
Nicklas Holm
2021-03-15
Proffe og hyggelige folk å jobbe sammen med. De hjalp meg med tegninger og byggesøknad for fasadeendring og tilbygg på eneboligen vår. Søknaden gikk rett gjennom selv om vi måtte søke dispensasjon. Grei pris, flinke, raske og god kommunikasjon. Anbefales!

Hvem er vi?

Vi er et lite prosjekteringskontor som tilbyr arkitekttjenester, tegninger og utfylling av byggesøknader. Vi tilbyr våre tjenester over hele landet og kan i de fleste tilfeller gi fast pris for arbeidet vårt.

Byggesøknad garasje, anneks, bod og uthus (regler 2021)

Hva kan jeg bygge uten å søke? Garasjer og uthus under 50 m2 kan oppføres uten tillatelse fra kommunen hvis de tilfredsstiller alle krav.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før garasjen din

Bilde av en garasje 4 meter fra nabotomten

Trenger hagestuen min en byggesøknad? – 5 ting du trenger å tenke på

Fra 1. mai 2021 blir det enklere og billigere for folk å gjøre små tiltak på eiendommen sin. Men du må sjekke hva som gjelder for eiendommen din, ellers kan det bli dyrt og tidskrevende å rydde opp i ettertid.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før hagestuen din

Kravet er at tilbygget ikke er nærmere enn 4 meter fra nabogrensen.

BYGGESØKNAD | HVA TRENGER JEG Å VITE? – (STEG 1-10)

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du skal tenke på når du lager en byggesøknad. Etter å ha sett på klippene vil du ha en grunnleggende kunnskap om byggesøknadsprosessen.

Les mer og se klippene om byggesøknader

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du må tenke på når du lager en byggesøknad.

VALG AV TYPE BYGGESØKNAD?

Det er i utgangspunktet to forskjellige søknadstyper å velge mellom, avhengig av størrelse og omfang på det man søker om. Man har søknad uten ansvarsretter, og søknad med ansvarsretter. I tillegg kan man velge ett-trinnsbehandling, rammesøknad, og igangsettingstillatelse. Man bør kjenne godt til disse søknadstypene for å kunne velge den smidigste søknadsformen for ditt prosjekt..

Valg av type byggesøknad

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS? (2022)

Når man trenger tegninger til et byggeprosjekt eller en søknad er noe av det første man tenker på pris. Hva er en vanlig pris og hva er en god pris?

Les mer om priser for arkitekttjenester

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS?