Arkitekt i Bergen - Hustegninger og byggesøknad
Vi er et arkitektkontor som tilbyr arkitekttjenester over hele landet. I mange år har vi tilbudt tjenester i Stavanger og omegn (f.eks. Klepp, Randaberg, Sandnes og Sola).

ARKITEKT I STAVANGER – NÅR DU TRENGER ARKITEKT SOM HJELPER DEG MED BÅDE BYGGESØKNAD OG TEGNINGER

Tenker du på et nytt tilbygg, eller vurderer du å bygge et nytt hus? Søker du arkitekt i Stavanger-området, f.eks. Klepp, Randaberg, Sola, Sandnes eller andre steder?

Hansen og Holm Arkitekter er et arkitektkontor med lang erfaring som tilbyr tjenester innen tilbygg (eksempelvis garasje, vinterhage, uthus eller andre strukturer), men også annen bistand når du tenker på å bygge nytt hus eller enebolig.

I Norge er det slik at det meste må godkjennes av offentlige myndigheter: Hjelp med byggesøknader er derfor også en av tjenestene våre. Vi har tilbudt arktekttjenestene våre i Stavanger og omegn i flere år.

Vi hjelper deg med deler eller hele byggesøknaden samt tegninger til din byggesøknad i tillegg til øvrig prosjektering

Vi har solid og lang erfaring som Arkitekt i Stavanger– derfor vil vi i de fleste tilfellene kunne gi deg fast pris for arbeidet vårt. Fra vårt i Stavanger (Forusparken) tilbyr vi arkitekttjenester over hele landet.

PRODUKTENE OG TJENESTENE VI TILBYR DEG

Med solid erfaring fra bransjen tilbyr vi alle arkitekttjenester. Men fokuset vårt er innen to områder, og dette dekker behovene til de fleste: byggesøknader og tegninger. Vi tilbyr begge deler uansett hvor du bor, i landets 356 kommuner.

Vi har lang erfaring med å bistå deg med å ta ideen du har ned på papiret, og lage tegninger som brukes for søknad om byggetillatelse.

Arkitekt Bergen - Hustegninger og byggeøknad
Vi har lang erfaring med å bistå deg med å ta ideen du har ned på papiret, og lage tegninger som brukes for søknad om byggetillatelse.

 

ARKITEKTTEGNINGER SOM DEKKER ALLE BEHOV

Vi skaper fullstendige tegninger (arkitekttegninger) til alt du ønsker å bygge. Vi har erfaring med ulike typer bygg, med hovedfokus på enebolig og bolig, tilbygg (eksempelvis garasje) eller vinterhage.

Si at du ønsker et tilbygg til  huset ditt. Inspirasjonen til dette har du fått fra f.eks. Facebook, via Google eller Instagram. Eller så har du kanskje sett noe der du bor. Vi hjelper kunder med å ta ideen ned på papiret i form av tegninger som så brukes for å søke om byggetillatelse. Samtidig gir vi råd om lover og forskrifter og ikke minst den kommunale reguleringsplanen.

Oppføring av garasje er en problemstilling vi ofte møter. Vi gir råd om plassering, lovkrav og tilbyr deg en fullstendig pakke med arkitekttegninger.

Basert på all erfaringen vi har, tilbyr vi en garanti om at du sparer tid. Tid er som alle vet penger, med vår erfaring kan du fokusere på andre ting!

BYGGESØKNADSPROSESSEN A TIL Å

De aller fleste synes prosessen for å søke kommunen om byggetillatelse er svært krevende. Hansen og Holm Arkitekter har årevis med praktisk erfaring som byggesaksbehandlere. Derfor hjelper vi deg raskt slik at du opplever en smidig og forutsigbar søknadsprosess.

Ved en byggesøknad bistår vi med følgende:

 • Den faktiske utfyllingen av søknaden
 • Utarbeidelse av tegningene du trenger til byggesøknaden

Vi garanterer flere fordeler for deg basert på vår lange erfaring med byggesøknader og praktiske erfaring som byggesaksbehandlere:

 • Unngå ulike typer forsinkelser på drømmeprosjektet ditt
 • Riktig kvalitet til en god pris

HVA ER NESTE STEG?

Her er prosessen vi følger:

 • Informasjon og bakgrunn– fyll ut skjemaet nedenfor. Her beskriver du kort hva du ønsker å bygge.
 • Pristilbud med informasjon – vi sørger for et pristilbud basert på informasjonen du har oppgitt, enten dette er tegninger og/eller byggesøknad.
 • Oppstart – hvis du aksepterer tilbudet vil vi starte på tegningene dine og arbeide med byggesøknaden.

Ta gjerne kontakt med oss først for kommentarer eller spørsmål når du har behov for arkitekttjenester i Stavanger, omegnen (eks. Klepp, Randaberg, Sola, Sandnes) eller resten av Rogaland.

KOMMENTARER ELLER SPØRSMÅL?

Kontakt oss for en uforpliktende samtale når du har behov for arkitekt i Stavanger eller omegn (Klepp, Randaberg, Sandnes, Tananger osv.). Vi gir en gratis konsultasjon med f.eks. Microsoft-Teams, eller andre måter som passer deg når du ønsker råd eller har spørsmål. Vår besøksadresse er Forusparken 2, 4031 Stavanger.

Ring oss på 22 70 79 50, send en e-post til post@hharkitekter.no eller fyll ut skjemaet – så kontakter vi deg.

Hos Hansen og Holm Arkitekter er vi klare for å bistå med byggesøknad, tegninger til byggesøknad og annen prosjektering.

Vi har god kunnskap og kompetanse på plan- og bygningsloven med alle bestemmelser. I tillegg har vi også masse erfaring med kommunale reguleringsplaner over hele landet.

Vi har lang erfaring med å møte kunder som virkelig har «kjørt seg fast» i møtet med det offentlige: La oss tilby vår ekspertise innen både tegninger og byggesøknad!

VIDEOER OM ULIKE PROSESSER KNYTTET TIL TEGNINGER OG BYGGESØKNAD

Vi har 10 korte videoer som forklarer hva du må tenke på ved byggesøknad. Du får en grunnleggende kunnskap om hva arkitekttegninger betyr og de ulike trinnene og innholdet i byggesøknadsprosessen. Nedenfor kan du se en av videoene våre.

SÅ HVA ER EN ARKITEKT – OG HVILKE TJENESTER KAN ARKITEKTEN UTFØRE FOR DEG?

Arkitekt betyr at man jobber med utforming av hus og bygninger. Arkitekten vil f.eks. være ansvarlig for

 • Planlegging, utvikling og design – av både nye bygninger og andre typer strukturer
 • Restaurering – samt endring av allerede eksisterende bygg
 • Planlegging, utvikling og utforming – av både bebyggelse og landskapet rundt

Arkitekten har bred kunnskap og kompetanse både på bygninger (designe og utvikle eksempelvis enebolig eller garasje), endring av eksisterende bygninger (tilbygg) og ikke minst offentlige regulering (her er de viktigste plan- og bygningsloven og reguleringsplanen til den aktuelle kommunen).

Arkitekter i Bergen - tegninger og byggesøknad
Vi hjelper deg med med tilbygg (eksempelvis garasje, vinterhage, uthus eller andre bygg) – eller tjenester dersom du ønsker et nytt hus eller enebolig

 

NOEN VANLIGE SPØRSMÅL OM BYGGING

 • Spørsmål: Hva er forskjellen mellom tilbygg, påbygg og ombygging?

  Svar: Tilbygg er når du legger til nye rom eller strukturer i et eksisterende hus. Påbygg er når du bygger oppå en eksisterende struktur, for eksempel en ekstra etasje. Ombygging refererer til å endre eller oppgradere eksisterende rom uten å legge til nye strukturer. 

 

 • Spørsmål: Hvorfor er det viktig å konsultere en arkitekt når du bygger et nytt hus?

  Svar: En arkitekt kan hjelpe deg med å skape en unik, tilpasset boligdesign som oppfyller dine behov og preferanser. De kan også sørge for at byggeprosessen går jevnt og kostnadseffektivt. 

 

 • Spørsmål: Hva er en byggesøknad, og hvorfor trenger jeg den?

  Svar: En byggesøknad er en formell tillatelse fra myndighetene som kreves for å starte byggeprosjekter. Det sikrer at prosjektet ditt oppfyller lover og forskrifter, og det er nødvendig for å beskytte eiendomsverdien og din sikkerhet. 

 • Spørsmål:  Hva er fordelene med å bruke en arkitekt når du planlegger et byggeprosjekt?

  Svar: Arkitekter kan hjelpe deg med å utforme funksjonelle og estetisk tiltalende rom, optimalisere plassutnyttelse, og sikre at prosjektet oppfyller lokale lover og krav, noe som kan bidra til å få godkjent byggesøknaden raskere.

 

 • Spørsmål: Kan jeg utarbeide byggesøknaden selv?

  Svar: Ja, du kan søke om byggesøknad selv, men det kan være komplisert og tidkrevende. Det å bruke en arkitekt som rådgiver kan forenkle prosessen, øke sjansene for suksess og spare deg tid.

   

 • Spørsmål: Hvor lang tid tar det vanligvis å fullføre et byggeprosjekt?

  Svar: Tiden som kreves for å fullføre et byggeprosjekt varierer avhengig av prosjektets størrelse, kompleksitet og andre faktorer. Mindre prosjekter kan ta noen måneder, mens større prosjekter kan ta ett til flere år å fullføre. En arkitekt kan bidra til å optimalisere prosjektets tidsramme.

UTMERKET
22 anmeldelser
Daniel Sachse
Daniel Sachse
2023-11-24
Fikk raskt og profesjonelt hjelp av HHArkiteker ifm. byggesøknad. Bruks- og fasadeendring. En del justeringer underveis ble tatt på strak arm. God og hyggelig oppfølging av hele prosessen
Anders Daaland
Anders Daaland
2023-10-20
Good follow-up, quick to respond and a specific contact person to deal with with good expertise.
Stian S
Stian S
2023-04-19
Kan aldeles anbefales. Veldig lette å samarbeide med. Flinke og grundige både med tegninger og søknad til kommunen. Vi tegnet både flere påbygg og et tilbygg, samt endring av hele fasaden. Gir raskt svar når man kontakter dem om noe. En god opplevelse :)
Henrik Alm
Henrik Alm
2023-03-09
Samuel var meget hjelpsom. Anbefales.
Martin Andresen
Martin Andresen
2023-02-13
Brukte firmaet når jeg skulle søke om oppføring av garasje og støttemur i Oslo. De gjorde hele jobben med å gjøre klar alle dokumenter som var nødvendig for søknaden, inkludert godt begrunnende dispensasjoner fra småhusplan og avstand til vei. Kommunikasjon var upåklagelig og jeg følte mine ønsker ble møtt. Etter flere runder med kommunen pga komplisert situasjon i min søknad endte det med godkjent søknad! I forkant av søknadsprosessen ringte jeg rundt til flere selskaper og Hansen og Holm var både billigere og gjorde mer arbeid enn andre. Kan varmt anbefale dem og kommer absolutt til å bruke de igjen neste gang.
Halvor Grepperud
Halvor Grepperud
2022-01-20
Effektivt og grundig arbeid
Trine-Lise Myklebust
Trine-Lise Myklebust
2021-12-20
Jeg trengte tekniske tegninger på huset i forbindelse med fasadeendring og hjelp med byggesøknaden. De hadde en annen jobb da jeg kom inn som kunde så det tok litt tid før jobben ble gjort, men de holdt meg oppdatert og gjorde jobben som avtalt ig med veldig god dialog. De var rimelig i forhold til de andre som tok kontakt via mitt anbud på Finn. De var også de eneste som tok personlig kontakt først og så kom med det skriftlige tilbudet. Da tegningene var slik jeg ønsker med de innvendige endringene, var det bare å skrive ut alt, signere og sende til kommunen. Nabovarsel og innhenting av papirer trengte jeg ikke tenke på, alt ble ordnet. Seriøse, god kommunikasjon og rimelig er greit oppsummert. Anbefales
Veslemøy Maria Fossum
Veslemøy Maria Fossum
2021-12-12
Oppdraget var nye tegninger på loftet vårt. Effektiv og hyggelig samarbeid. Kom også med anbefalinger om hvordan vi kan få godkjent eventuell utbygging av ark. Anbefaler Samuel på det sterkeste.
Jannecke Rødseth
Jannecke Rødseth
2021-12-10
Hansen og Holm arkitekter leverer på tid og kvalitet. Vedlig hyggelig å samarbeide med.

Hvem er vi?

Vi er et lite prosjekteringskontor som tilbyr arkitekttjenester, tegninger og utfylling av byggesøknader. Vi tilbyr våre tjenester over hele landet og kan i de fleste tilfeller gi fast pris for arbeidet vårt.

Byggesøknad garasje, anneks, bod og uthus (regler 2021)

Hva kan jeg bygge uten å søke? Garasjer og uthus under 50 m2 kan oppføres uten tillatelse fra kommunen hvis de tilfredsstiller alle krav.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før garasjen din

Bilde av en garasje 4 meter fra nabotomten

Trenger hagestuen min en byggesøknad? – 5 ting du trenger å tenke på

Fra 1. mai 2021 blir det enklere og billigere for folk å gjøre små tiltak på eiendommen sin. Men du må sjekke hva som gjelder for eiendommen din, ellers kan det bli dyrt og tidskrevende å rydde opp i ettertid.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før hagestuen din

Kravet er at tilbygget ikke er nærmere enn 4 meter fra nabogrensen.

BYGGESØKNAD | HVA TRENGER JEG Å VITE? – (STEG 1-10)

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du skal tenke på når du lager en byggesøknad. Etter å ha sett på klippene vil du ha en grunnleggende kunnskap om byggesøknadsprosessen.

Les mer og se klippene om byggesøknader

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du må tenke på når du lager en byggesøknad.

VALG AV TYPE BYGGESØKNAD?

Det er i utgangspunktet to forskjellige søknadstyper å velge mellom, avhengig av størrelse og omfang på det man søker om. Man har søknad uten ansvarsretter, og søknad med ansvarsretter. I tillegg kan man velge ett-trinnsbehandling, rammesøknad, og igangsettingstillatelse. Man bør kjenne godt til disse søknadstypene for å kunne velge den smidigste søknadsformen for ditt prosjekt..

Valg av type byggesøknad

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS? (2022)

Når man trenger tegninger til et byggeprosjekt eller en søknad er noe av det første man tenker på pris. Hva er en vanlig pris og hva er en god pris?

Les mer om priser for arkitekttjenester

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS?