Våre arkitekter i Oslo hjelper deg med tegninger og – om ønskelig – med byggesøknad

Vi er et lite arkitektbedrift i Oslo som tilbyr arkitekttjenester i Oslo så vel som over hele landet.

Arkitekt i Oslo – når du trenger arkitekt som hjelper deg med hele prosjektet ditt – byggesøknad og tegning

Vi hjelper våre kunder med tilbygg (eksempelvis garasje, vinterhage, uthus eller andre strukturer), men også tjenester skulle du ønske nytt hus eller enebolig. Det meste må godkjennes, derfor bistår vi også med byggesøknader.

Vårt kontor er i Oslo, og vi tilbyr våre tjenester i hele landet. Vi har lang erfaring som arkitekter, og kan i de fleste tilfeller gi fast pris for arbeidet vårt.

Vi kan hjelpe deg med utforming av hele eller deler av byggesøknaden i tillegg til tegninger til din byggesøknad  og øvrig prosjektering

Produktene og tjenestene vi tilbyr

Basert på vår lange erfaring tilbyr vi alle arkitekttjenester. Vi har imidlertid valgt å ha to hovedfokus som dekker behovene til de aller fleste: Tegninger og byggesøknader. Vi tilbyr begge deler i alle landets 356 kommuner.

Byggesøknadstilbygg for eneboliger og tomannsboliger.

 Vi har lang erfaring med å bringe ideen du har ned på papiret i form av tegninger som kan brukes for å søke om byggetillatelse.

 

Tegninger

Vi sørger for arkitekttegninger til det du har behov for. Erfaringen vår inkluderer bolig og enebolig, tilbygg (eksempelvis garasje) eller vinterhage.

For eksempel har du et ønske om et tilbygg på enebolig. Inspirasjonen til dette kan du ha hentet fra Google eller kanskje noe du har sett i nabolaget. Vi har lang erfaring med å bringe ideen du har ned på papiret i form av tegninger som kan brukes for å søke om byggetillatelse. Vi vil også gi deg råd om lover og forskrifter samt den kommunale reguleringsplanen.

En annen problemstilling vi ofte møter er oppføring av garasje. Vi vil raskt gi deg råd om plassering, lovkrav og kunne tilby deg arkitekttegninger.

Med bakgrunn i all erfaringen vi har kan vi garantere at du sparer mye tid. Tid som du kan bruke bedre på så mye annet!

Byggesøknad

For de fleste er det ofte en svært krevende prosess å søke kommunen om byggetillatelse. Vi hos Hansen og Holm Arkitekter har praktisk erfaring som byggesaksbehandlere. Derfor kan vi raskt hjelpe deg slik at du opplever em søknadsprosess som er både forutsigbar og smidig.

I forhold til byggesøknad bistår vi deg på følgende måte: 

  • Utfyllingen av byggesøknaden
  • Tegningene du trenger til byggesøknaden din

Basert på vår lange erfaring med byggesøknader og praktiske erfaring som byggesaksbehandlere kan vi garantere flere fordeler:

  • Unngå forsinkelser på ditt drømmeprosjekt
  • God kvalitet til god pris
Våre arkitekter hjelper deg med byggesøknadstegninger og - om ønskelig - med byggesøknad.

Vi hjelper våre kunder med tilbygg (eksempelvis garasje, vinterhage, uthus eller andre strukturer), men også tjenester skulle du ønske nytt hus eller enebolig

 

Hvordan tar vi dette videre? Hva er neste steg?

Her er prosessen:

  • Informasjon – fyll ut skjemaet nedenfor. Her forklarer du kort hva du ønsker å bygge.
  • Pristilbud –vi utformer et pristilbud til deg basert på meldingen, være seg tegninger og/eller byggesøknad.
  • Oppstart –hvis du aksepterer prisen, vil vi starte vi arbeidet med tegningene dine og jobber med byggesøknaden.

Alternativt, ta kontakt med oss først ved spørsmål eller kommentarer.

Spørsmål eller kommentarer?

Kontakt oss for en uforpliktende samtale. Vi gir en gratis konsultasjon via Microsoft-Teams, eller på en annen måte som passer deg hvis du ønsker råd eller har spørsmål. Hvis du er i Oslo, er det selvsagt også mulig med fysisk møte.

Ring oss på 22 70 79 50, send en e-post på post@hharkitekter.no eller så fyller du bare ut skjemaet og vi kontakter vi deg så snart som mulig.

Hos Hansen og Holm Arkitekter står vi klare for å hjelpe deg med byggesøknad, tegninger til byggesøknad og annen prosjektering.

Vi har god kunnskap og kompetanse på plan- og bygningsloven med alle bestemmelser, og at vi også har lang erfaring med kommunal reguleringsplan. Ofte møter vi kunder som bokstavelig talt har «kjørt seg fast» i møtet med det offentlige, la oss hjelpe deg med både tegning og byggesøknad!

For å hjelpe våre kunder har vi laget 10 korte videoer som forklarer hva du må tenke på når du lager en byggesøknad. Etter å ha sett videoene vil du sitte igjen med en grunnleggende kunnskap om hva som inngår i arkitekttegninger og hvordan byggesøknadsprosessen fungerer. Nedenfor har du en av disse. klippene

 

 Arkitekt er en stillingstittel som innebærer at man jobber med utforming av hus og bygninger. En arkitekt vil f.eks. være ansvarlig for

  • Planlegging, utvikling og design av nye bygninger og andre strukturer
  • Restaurering og endring av allerede eksisterende bygninger
  • Planlegging, utvikling og utforming av bebyggelse og landskap

Så arkitekten vil med andre ord ha bred kompetanse innenfor både bygninger (designe og utvikle eksempelvis enebolig eller garasje), endring til eksisterende bygninger (tilbygg) og ikke minst offentlig regulering (eks. plan- og bygningsloven, reguleringsplan i kommunen med mer).

UTMERKET
22 anmeldelser
Daniel Sachse
Daniel Sachse
2023-11-24
Fikk raskt og profesjonelt hjelp av HHArkiteker ifm. byggesøknad. Bruks- og fasadeendring. En del justeringer underveis ble tatt på strak arm. God og hyggelig oppfølging av hele prosessen
Anders Daaland
Anders Daaland
2023-10-20
Good follow-up, quick to respond and a specific contact person to deal with with good expertise.
Stian S
Stian S
2023-04-19
Kan aldeles anbefales. Veldig lette å samarbeide med. Flinke og grundige både med tegninger og søknad til kommunen. Vi tegnet både flere påbygg og et tilbygg, samt endring av hele fasaden. Gir raskt svar når man kontakter dem om noe. En god opplevelse :)
Henrik Alm
Henrik Alm
2023-03-09
Samuel var meget hjelpsom. Anbefales.
Martin Andresen
Martin Andresen
2023-02-13
Brukte firmaet når jeg skulle søke om oppføring av garasje og støttemur i Oslo. De gjorde hele jobben med å gjøre klar alle dokumenter som var nødvendig for søknaden, inkludert godt begrunnende dispensasjoner fra småhusplan og avstand til vei. Kommunikasjon var upåklagelig og jeg følte mine ønsker ble møtt. Etter flere runder med kommunen pga komplisert situasjon i min søknad endte det med godkjent søknad! I forkant av søknadsprosessen ringte jeg rundt til flere selskaper og Hansen og Holm var både billigere og gjorde mer arbeid enn andre. Kan varmt anbefale dem og kommer absolutt til å bruke de igjen neste gang.
Halvor Grepperud
Halvor Grepperud
2022-01-20
Effektivt og grundig arbeid
Trine-Lise Myklebust
Trine-Lise Myklebust
2021-12-20
Jeg trengte tekniske tegninger på huset i forbindelse med fasadeendring og hjelp med byggesøknaden. De hadde en annen jobb da jeg kom inn som kunde så det tok litt tid før jobben ble gjort, men de holdt meg oppdatert og gjorde jobben som avtalt ig med veldig god dialog. De var rimelig i forhold til de andre som tok kontakt via mitt anbud på Finn. De var også de eneste som tok personlig kontakt først og så kom med det skriftlige tilbudet. Da tegningene var slik jeg ønsker med de innvendige endringene, var det bare å skrive ut alt, signere og sende til kommunen. Nabovarsel og innhenting av papirer trengte jeg ikke tenke på, alt ble ordnet. Seriøse, god kommunikasjon og rimelig er greit oppsummert. Anbefales
Veslemøy Maria Fossum
Veslemøy Maria Fossum
2021-12-12
Oppdraget var nye tegninger på loftet vårt. Effektiv og hyggelig samarbeid. Kom også med anbefalinger om hvordan vi kan få godkjent eventuell utbygging av ark. Anbefaler Samuel på det sterkeste.
Jannecke Rødseth
Jannecke Rødseth
2021-12-10
Hansen og Holm arkitekter leverer på tid og kvalitet. Vedlig hyggelig å samarbeide med.

Hvem er vi?

Vi er et lite prosjekteringskontor som tilbyr arkitekttjenester, tegninger og utfylling av byggesøknader. Vi tilbyr våre tjenester over hele landet og kan i de fleste tilfeller gi fast pris for arbeidet vårt.

Byggesøknad garasje, anneks, bod og uthus (regler 2021)

Hva kan jeg bygge uten å søke? Garasjer og uthus under 50 m2 kan oppføres uten tillatelse fra kommunen hvis de tilfredsstiller alle krav.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før garasjen din

Bilde av en garasje 4 meter fra nabotomten

Trenger hagestuen min en byggesøknad? – 5 ting du trenger å tenke på

Fra 1. mai 2021 blir det enklere og billigere for folk å gjøre små tiltak på eiendommen sin. Men du må sjekke hva som gjelder for eiendommen din, ellers kan det bli dyrt og tidskrevende å rydde opp i ettertid.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før hagestuen din

Kravet er at tilbygget ikke er nærmere enn 4 meter fra nabogrensen.

BYGGESØKNAD | HVA TRENGER JEG Å VITE? – (STEG 1-10)

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du skal tenke på når du lager en byggesøknad. Etter å ha sett på klippene vil du ha en grunnleggende kunnskap om byggesøknadsprosessen.

Les mer og se klippene om byggesøknader

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du må tenke på når du lager en byggesøknad.

VALG AV TYPE BYGGESØKNAD?

Det er i utgangspunktet to forskjellige søknadstyper å velge mellom, avhengig av størrelse og omfang på det man søker om. Man har søknad uten ansvarsretter, og søknad med ansvarsretter. I tillegg kan man velge ett-trinnsbehandling, rammesøknad, og igangsettingstillatelse. Man bør kjenne godt til disse søknadstypene for å kunne velge den smidigste søknadsformen for ditt prosjekt..

Valg av type byggesøknad

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS? (2022)

Når man trenger tegninger til et byggeprosjekt eller en søknad er noe av det første man tenker på pris. Hva er en vanlig pris og hva er en god pris?

Les mer om priser for arkitekttjenester

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS?