Arkitekt i Bergen - Hustegninger og byggesøknad
Vi er et lite og fleksibelt prosjekteringskontor med lang erfaring som tilbyr generelle arkitekttjenester, tegninger og bistand ved byggesøknad.

ARKITEKT BERGEN – TEGNING OG BYGGESØKNAD – ARKITEKT SOM KAN BISTÅ UNDER HELE PROSJEKTET DITT

Vi hjelper deg med deler eller hele byggesøknaden samt tegninger til din byggesøknad i tillegg til øvrig prosjektering

PRODUKTENE OG TJENESTENE VI TILBYR – ARKITEKT I BERGEN

HH arkitekter tilbyr alle arkitekttjenester men vi har valgt å sette fokus på behovene til de aller fleste: tegninger og byggesøknader. Vi tilbyr dette i alle landets 356 kommuner.

TEGNINGER SOM DEKKER DINE BEHOV

 Vi utarbeider arkitekttegninger som dekker det du trenger. Vår erfaring inkluderer alt fra bolig og enebolig til tilbygg (f.eks. garasje) eller vinterhage.

For eksempel ønsker du et tilbygg på enebolig. Du kan ha hentet inspirasjonen til dette fra Google eller muligens noe du har sett i eget nabolag. Vi har solid erfaring med å ta ideen du har og få den på papiret i form av tegninger som kan brukes for å søke om byggetillatelse. I samme prosess vil vi gi deg råd om lover og forskrifter og kommunens reguleringsplan.

Oppføring av garasje er en annen problemstilling vi ofte møter. Vi vil raskt gi deg råd om plassering, lovkrav og kunne tilby deg arkitekttegninger.

Vi kan garantere at du sparer tid basert på vår erfaring. Denne tiden kan du bruke så mye bedre på andre aktiviteter!

Arkitekt Bergen - Hustegninger og byggeøknad
Vi utarbeider arkitekttegninger som dekker det du trenger. Vår erfaring inkluderer alt fra bolig og enebolig til tilbygg (f.eks. garasje) eller vinterhage.

BYGGESØKNAD OG BYGGETILLATELSE

 For de fleste er det ofte en svært krevende prosess å søke kommunen om byggetillatelse. Hansen og Holm Arkitekter har medarbeidere med lang praktisk erfaring som byggesaksbehandlere. Dermed kan vi bidra til at du erfarer en søknadsprosess som er både smidig og forutsigbar.

Når det gjelder byggesøknad hjelper vi deg på følgende måte:

  • Utfyllingen av byggesøknaden
  • Tegningene du har behov for til byggesøknaden din

Med bakgrunn i lang erfaring med byggesøknader og praktiske erfaring som byggesaksbehandlere har vi mulighet til å gi deg flere fordeler:

  • Unngå at drømmeprosjektet ditt blir forsinket
  • Kvalitet til attraktive priser

LITT OM HANSEN OG HOLM ARKITEKTER AS

 Først og fremst, hva er en arkitekt i Bergen? Med arkitekt menes en fagperson som arbeider med utforming av hus og bygninger. En arkitekt vil ofte jobbe med følgende

  • Planlegge, utvikle og utforme bygninger og andre strukturer
  • Restaurere og endre eksisterende bygninger
  • Planlegge, utvikle og utforme både landskap og bebyggelse

Arkitekten har dermed solid kompetanse både når det gjelder bygg (utforme og utvikle f.eks. enebolig eller garasje), endre eksisterende bygg (tilbygg) og ikke minst offentlige reguleringer (slik som plan- og bygningsloven, kommunenens reguleringsplan og så videre).

Vi er arkitekter med lang erfaring fra bransjen. Samtidig er vi et lite og fleksibelt og prosjekteringskontor: arkitekttjenester, tegninger og bistand ved byggesøknad er tjenester vi tilbyr.

Vi bistår kundene våre med tilbygg (f.eks. vinterhage, garasje, uthus eller andre bygg), men også tjenester når du ønsker nytt hus eller enebolig. I de fleste tilfeller må offentlige myndigheter godkjenne, derfor bistår vi også med byggesøknader.

Vi tilbyr våre tjenester i hele landet. Da vi har lang erfaring som arkitekter kan vi i de fleste tilfeller gi fast pris for arbeidet vårt.

Med oss vil du også dra nytte av god kunnskap og kompetanse på plan- og bygningsloven inkludert alle bestemmelser. Vi har også naturlig nok lang erfaring med kommunale reguleringsplaner. Jevnlig møter vi kunder som har «kjørt seg fast» i møtet med offentlige myndigheter. La oss hjelpe deg med både tegninger og byggesøknader!

Arkitekter i Bergen - tegninger og byggesøknad
Vi bistår kundene våre med tilbygg (f.eks. hagestue, garasje, uthus eller andre byggverk), i tillegg til rådgivende tjenester når du skal ha nytt hus eller enebolig

HVA ER NESTE TRINN? HVORDAN TAR DU DETTE VIDERE?

 Dette er prosessen vi bruker:

  • Gi oss mer informasjon – fyll ut skjemaet nedenfor. Her forklarer du kort hva du ønsker å bygge.
  • Vi utarbeider pristilbud til deg – basert på det du har fortalt oss, enten dette er f.eks. tegninger og/eller byggesøknad.
  • Vi starte jobben – når du aksepterer tilbudet vårt starter vi jobben med tegningene og byggesøknaden din.

 Du er selvsagt også velkommen til å ta kontakt med oss først med kommentarer eller spørsmål.

VIDEOER SOM FORKLARER ULIKE PROSESSER KNYTTET TIL TEGNINGER OG BYGGESØKNAD

Vi har utarbeidet 10 korte videoer som forklarer hva du må tenke på når du lager en byggesøknad. Etter å ha sett videoene vil du ha en grunnleggende kunnskap om hva arkitekttegninger betyr og hvordan trinnene og innholdet i byggesøknadsprosessen. Nedenfor kan du se en av videoene.

 

KOMMENTARER ELLER SPØRSMÅL?

 Ta gjerne kontakt for en samtale uten forpliktelser. Vi tilbyr en gratis konsultasjon med bruk av Microsoft-Teams. Dette kan også finne sted på en annen måte som passer deg i tilfelle du ønsker råd eller har spørsmål.

Fyll ut skjemaet, send en e-post på post@hharkitekter.no eller ring oss på 22 70 79 50. Vi kontakter vi deg så snart som mulig.

Hos Hansen og Holm Arkitekter står vi klare for å hjelpe deg med tegninger til byggesøknad, byggesøknad og annen prosjektering.

UTMERKET
16 anmeldelser
Trine-Lise Myklebust
Trine-Lise Myklebust
2021-12-20
Jeg trengte tekniske tegninger på huset i forbindelse med fasadeendring og hjelp med byggesøknaden. De hadde en annen jobb da jeg kom inn som kunde så det tok litt tid før jobben ble gjort, men de holdt meg oppdatert og gjorde jobben som avtalt ig med veldig god dialog. De var rimelig i forhold til de andre som tok kontakt via mitt anbud på Finn. De var også de eneste som tok personlig kontakt først og så kom med det skriftlige tilbudet. Da tegningene var slik jeg ønsker med de innvendige endringene, var det bare å skrive ut alt, signere og sende til kommunen. Nabovarsel og innhenting av papirer trengte jeg ikke tenke på, alt ble ordnet. Seriøse, god kommunikasjon og rimelig er greit oppsummert. Anbefales
Veslemøy Maria Fossum
Veslemøy Maria Fossum
2021-12-12
Oppdraget var nye tegninger på loftet vårt. Effektiv og hyggelig samarbeid. Kom også med anbefalinger om hvordan vi kan få godkjent eventuell utbygging av ark. Anbefaler Samuel på det sterkeste.
Jannecke Rødseth
Jannecke Rødseth
2021-12-10
Hansen og Holm arkitekter leverer på tid og kvalitet. Vedlig hyggelig å samarbeide med.
Pontus Johansson
Pontus Johansson
2021-12-10
Vi kontaktade arkitekten för att få skisserat upp nya tegninger och få godkänt loft. Effektiv och god kommunikation både direkt med Samuel och via projektledare. Samuel var väldigt hyggelig och tillmöteskommande på telefon, tog sig tid att förklara olika alternativ och steg i processen. Gott och raskt levert!
Bjørn Erik Jensen
Bjørn Erik Jensen
2021-05-04
enkel og effektiv tjeneste
Vibeke Fredrikke Rørholt
Vibeke Fredrikke Rørholt
2021-04-28
God kvalitet på produktet og hyggelig kommunikasjon i et litt komplisert byggeprosjekt. 🙂
Louise Nygaard
Louise Nygaard
2021-04-23
Hansen og Holm Arkitekter AS har laget tegninger for oss, samt hjulpet oss med byggesøknad. Vi har hatt god kommunikasjon hele veien i prosessen, og de har truffet godt med estimatene sine slik at vi har unngått ubehagelige overraskelser. De har forstått våre behov og gitt oss gode råd på veien. Vi kan trygt anbefale Hansen og Holm Arkitekter AS!
Line Narum
Line Narum
2021-04-14
Brukte HHArkitekter for tegninger ifm byggesak og er veldig fornøyd. Ryddige og raske!
Nicklas Holm
Nicklas Holm
2021-03-15
Proffe og hyggelige folk å jobbe sammen med. De hjalp meg med tegninger og byggesøknad for fasadeendring og tilbygg på eneboligen vår. Søknaden gikk rett gjennom selv om vi måtte søke dispensasjon. Grei pris, flinke, raske og god kommunikasjon. Anbefales!

Hvem er vi?

Vi er et lite prosjekteringskontor som tilbyr arkitekttjenester, tegninger og utfylling av byggesøknader. Vi tilbyr våre tjenester over hele landet og kan i de fleste tilfeller gi fast pris for arbeidet vårt.

Byggesøknad garasje, anneks, bod og uthus (regler 2021)

Hva kan jeg bygge uten å søke? Garasjer og uthus under 50 m2 kan oppføres uten tillatelse fra kommunen hvis de tilfredsstiller alle krav.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før garasjen din

Bilde av en garasje 4 meter fra nabotomten

Trenger hagestuen min en byggesøknad? – 5 ting du trenger å tenke på

Fra 1. mai 2021 blir det enklere og billigere for folk å gjøre små tiltak på eiendommen sin. Men du må sjekke hva som gjelder for eiendommen din, ellers kan det bli dyrt og tidskrevende å rydde opp i ettertid.

Les mer om du trenger å sende inn en byggesøknad før hagestuen din

Kravet er at tilbygget ikke er nærmere enn 4 meter fra nabogrensen.

BYGGESØKNAD | HVA TRENGER JEG Å VITE? – (STEG 1-10)

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du skal tenke på når du lager en byggesøknad. Etter å ha sett på klippene vil du ha en grunnleggende kunnskap om byggesøknadsprosessen.

Les mer og se klippene om byggesøknader

Vi har laget 10 korte videoer som forklarer hva du må tenke på når du lager en byggesøknad.

VALG AV TYPE BYGGESØKNAD?

Det er i utgangspunktet to forskjellige søknadstyper å velge mellom, avhengig av størrelse og omfang på det man søker om. Man har søknad uten ansvarsretter, og søknad med ansvarsretter. I tillegg kan man velge ett-trinnsbehandling, rammesøknad, og igangsettingstillatelse. Man bør kjenne godt til disse søknadstypene for å kunne velge den smidigste søknadsformen for ditt prosjekt..

Valg av type byggesøknad

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS? (2022)

Når man trenger tegninger til et byggeprosjekt eller en søknad er noe av det første man tenker på pris. Hva er en vanlig pris og hva er en god pris?

Les mer om priser for arkitekttjenester

ARKITEKTTJENESTER – HVA ER EN GOD PRIS?